miércoles, 25 de abril de 2012

FLASHPOINT (2011)


En un principi m' havia plantejat básicament comentar per aqui algunes joies culturals de diverses classes pero avui faré una excepció i comentaré un simple divertimentoI quin divertimento! Ni mes ni menys que la saga que tanca (remou més bé) l' univers de la DC comics i l' impulsa cap a la ¿renovació? total a través d'un reboot massiu que per a bé o per a mal ja es historia pura dels còmics!

Per als que no m' estiguin entenent: aquesta història tracta dels fets que acabaran iniciant el que ja ha es considerat com EL projecte editorial del 2012 en matèria de còmics.Parlo de la renovació total que está experimentant la DC comics,la popular editorial creadora d ' arximítics personatges com Superman,Batman,Green Lantern,Flash,etc...

EDITO: en paraules de Bob Wayne,vicepresident de ventes de la Dc comics,NO es tractaria d' un  reboot, sinó que del "llançament del nou univers DC". 

Per a que els neòfits us feu a la idea,amb ánim d adaptarse a les noves formes digitals que estan sorgint per a llegir còmics i recaptar nous lectors que s' hi puguin identificar mes amb els personatges d' aquesta casa (llegeix-his el jovent d' avui en dia) , als de la DC no se 'ls hi ha ocorregut una altra cosa que reiniciar les seves sèries des del número 1 a través de la creació d' un nou Univers lleugerament modificat respecte al conegut (entengui's actualitzat als temps que corren).El millor de tot es que sembla ser que la jugada els hi está sortint rodona.Molts fans ja han quedat encantats amb el primer número de la serie inaugural (honor que li pertoca a la Justice League) i ja es parla molt bé també de la nova serie de Batman o la d' Animal Man per exemple.

¿I que es el que es va inventar Geoff Johns,el guionista i perpetrador máxim d' aquest nou canvi en l' Univers DC per justificar aquest nou Univers actualitzat? Doncs Flashpoint,precisament.¿I que es Flashpoint? us estareu dient.Doncs es un arc argumental que transcorreix en un univers alternatiu greument tergiversat per culpa de l' arximalvat mes arximalvat de les històries de Flash,de nom Reverse Flash (també conegut com a Profesor Zoom),un paio molt envejós que té la capacitat de fer servir la Speed Force (la energia que li don la capacitat de córrer) per a viatjar pel temps,ise les empesca per capgirar la història viatjant al passat, fulminant a la mare d' en Flash i en conseqüència donant per finiquitats els 52 universos paralels de l' univers Dc i nomes deixant-ne un on les coses estan totes cap per avall.

¿I com tenim les coses en aquesta nova realitat? Pos a saber:

-En aquest nou univers,Flash ha perdut els seus poders.I está perdent la memòria (i en conseqüència l' ordre de l' antic Univers) a cada segon.A part,per a sorpresa seva,la seva mare está ben viva en aquesta nova realitat.

-El mon está enmig d' una guerra mundial sense treva entre els atlants capitanejats per el mític Aquaman i les amazones liderades per la no menys mítica Wonder Woman.

-La guerra ha ocasionat la destrucció quasi total d ' Europa entre altres danys col.laterals.

-Batman,que és habitant d 'aquesta nova versió del univers i no pas un visitant com el Flash, es un ser MOLT mes fosc de lo habitual i a més l' únic que pot ajudar al nostre protagonista a l' inici de l' aventura (tot i que no acaba de creure en ell).

-Kid Flash i Booster Gold son els altres dos supervivents de l' univers original.Tindran que trobar la forma de ajudar i/o sortir amb vida de la sorpresiva situació en la que es troben.

-El Green Lantern mes famós,Hal Jordan mai ha arribat a ser-ho,recaient l honor de representar a aquesta força superheroica al seu predecessor,Abin Sur.

-El que ha passat amb el Superman,millor ho descobriu vosaltres mateixos si us ve de gust llegir aquesta saga.Ja adelanto que está ben interessant el que han preparat.

I en aquest context es conjuguen tot un grapat de curiositats com per exemple que la mítica Lois Lane (la nòvia d' en Superman) protagonitzi una de les minisèries (feia uns 50 anys que no protagonitzava cap capçalera),que apareixi un anodí personatge nou (The Canterbury Cricket); que hi hagi MOLTA mes violència de l' habitual -roçant extrems força gore que NO el fan adecuat per al public infantil -, que un munt de villans de l' univers DC protagonitzin troços d aquest gran puzzle (com Citizen Cold,Deathstroke-en el que es probablement la pitjor minisèrie d aquesta saga- o inclús un altre enemic de Flash ,en Goril.la Grodd) ; alguna sorpresa narrativa especialment memorable ( concretament la que fa referència a la miniserie Batman:Knight of vengeance) i alguns finals de minisèrie força épics i/o emotius.

En general s' experimenta a plaer amb un bon grapat de personatges de la franquícia DC en una proposta un pèl irregular però que al final acaba per casar bé i entretindre que es del que es tracta.


La violència a Flashpoint está a l'ordre del dia.

La forma amb que juga amb els diversos personatges es clau en aquest producte amb data de caducitat ben definida (s' enten que els guionistes i dibuixants ja sabien que després d aquesta saga tot canviaria de nou,amb lo qual el que es narrat a Flashpoint en realitat mai va tindre cap val.lidesa).I es que aquí la diversió està en deixar-se sorpendre amb una proposta una mica mes recargolada de lo habitual,inclús força carnavalesca en ocasions, amb una nova versió alterada del univers DC que no es pas una obra mestra,com ja he adelantat a l' inici pero si que entreté prou i bé.

Aquesta saga es compon de les següents parts:

-5 números de títol Flashpoint que relaten la història principal.
-Un crossover de la sèrie Booster Gold de 4 numeros de durada
-16 tie-ins i 4 one-shots.

Es recomanable-tot i que NO obligatori- haver llegit abans els numeros de la serie de Flash de nom The Road to Flashpoint,per a la millor comprensió de la trama.

La història principal va ser guionitzada per Geoff Johns i dibuixada per Andy Kubert.Destaquen entre altres els espectaculars dibuixos de Felipe Massafera en la minisèrie referent a Abin Sur i el genial guió de Brian Azzarello en la minisèrie referent a Batman.

RECOMANAT PER A: curiosos de la DC.Algunes portades de Flashpoint.

No hay comentarios:

Publicar un comentario